Kantschool Artofil

 

Het doel van kantschool Artofil vzw blijft het aanbieden van cursussen op een hoog niveau in de verschillende kantsoorten om aldus de Belgische kanten waarop we zo fier mogen zijn, te promoten in binnen- en buitenland. Door bij de traditionele technieken nieuwe materialen, patronen of aanpassingen te verwerken, zoeken wij de vernieuwing om zo kant tot een ware kunst te verheffen!

Ons nieuwste project is echter van een bijzondere orde! Wij hebben het 'Artiflora' genoemd. Hoofdrolspelers zijn Nadine Pauwels die het ontwerp en de technische tekening voor haar rekening neemt en Maria Dom die de praktische 'kant' uitwerkt. Het wordt een werkje in Vlaanderse kant van 1,50 m bij 1,04 m, waarvoor maar liefst meer dan 2000 klossen nodig zijn (sierdraden meegerekend schatten we rond de 2300). De prikking is op 4 mm, wat betekent dat er grof gerekend een kleine 100.000 speldepuntjes of slagen zijn (afgezien van het volwerk). Het wordt dus een meesterwerk zonder voorgaande. De planning is om het werk af te hebben in de zomer van 2018!

Artofil wil ook buiten de grenzen van ons kleine landje aan het promoten van onze kunst werken. We hebben reeds verschillende Europese projecten (Grundtvig en Leonardo) met glans afgewerkt! Links naar websites en foto's vind je hierna: 

beunique.tumblr.com of Be Unique within Europe

Both

Sueda of 'Kantgalerij'